OBS De Plaats | Schoolwerf 1 | 1657 LD Abbekerk

Welkom op de klassenpagina van groep 7

Wat leuk dat u rond komt snuffelen op onze klassenpagina! 

 

Groep 7 bestaat uit zeventien gezellige en hardwerkende leerlingen. Zij krijgen van maandag t/m donderdag les van juf Marjolein en op vrijdag van juf Nicole. 

 

Vakken

In groep 7 staan de volgende vakgebieden centraal: begrijpend lezen, bewegingsonderwijs, creatief (beeldende vorming, drama en muziek), Engels, rekenen, spelling, taal, technisch lezen en wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en Natuniek). Ook wordt er aandacht besteed aan mediawijsheid. 

 

Begrijpend lezen 

Al een aantal schooljaren werkt uw zoon of dochter met de methode Leeslink voor begrijpend lezen, dit jaar zal dat niet anders zijn. Met behulp van Leeslink proberen wij uw zoon of dochter handvatten aan te reiken om teksten beter te begrijpen. Leeslink werkt met zeven strategieën: 

 • Leesdoel bepalen 
 • Voorspellen
 • Voorkennis ophalen 
 • Herstellen
 • Vragen stellen 
 • Visualiseren 
 • Samenvatten 

 

Bewegingsonderwijs

Op dinsdag en donderdag wordt er gegymd, juf Dianne geeft deze les aan uw zoon of dochter. Wilt u er aan denken dat deodorant prima is, maar graag in de vorm van een roller. Dit in verband met gasvorming in de kleedkamers. Bij lang haar is een elastiekje verstandig, zodat het haar vast gedragen kan worden. 

 

Rekenen

Breuken en procenten gaan veelvuldig aan de orde komen in groep 7, daarnaast zullen we veel bezig zijn met omtrek, oppervlakt en inhoud van verschillende vormen en figuren. In de bijlage zit een poster waarop per blok is weergegeven aan welke doelen we werken. We werken op de chromebook met Snappet en volgen hierbij de methode Wereld in Getallen 5. 

 

Spelling

Al behoorlijk wat categorieën heeft u zoon of dochter de afgelopen jaren geleerd bij staal spelling. Dit jaar breiden we die kennis verder uit met o.a. het Latijns voorvoegsel, de tussen -e en het trottoiwoord. Daarnaast breiden we ook de kennis van de werkwoorden en grammatica verder uit. Dit doen we door middel van veelvuldige instructie, oefendictees, verwerking op papier en op het chromebook. In de bijlage vindt u per blok een overzicht van de doelen waaraan we op dat moment werken. 

 

Wereldoriëntatie 

Zowel bij aardrijkskunden als bij geschiedenis en natuniek krijgt uw zoon of dochter aan het einde van het blok een samenvatting mee naar huis. De samenvatting is bedoeld om uw zoon of dochter extra voor te bereiden op de toets. Alle stof is in de lessen uitgebreid behandeld en besproken. Bij geschiedenis wordt dit jaar extra aandacht besteed aan De Tweede Wereldoorlog, hier maken we als groep een apart thema van. Deze zal in tegenstelling tot de andere thema’s niet met een toets afgesloten worden, maar met een groepspresentatie. 

 

Mediawijsheid

Smartphones en sociale-media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Dit schooljaar doet groep 7 mee aan mediamasters. Dit een een online lessencyclus, waarbij leerlingen op een interactieve manier kennis maken met de gevaren maar ook de voordelen van media. Tegen de tijd dat wij als groep hiermee starten, ontvangt u hier uitgebreide informatie over.

 

Huiswerk & toetsen

Toetsen 

 • Begrijpend lezen blok 1 --> woensdag 4 november '20
 •  
 •  

Huiswerk

 •  

Ziek thuis en dan?

Lezen: 2 x 15 minuten lezen

Rekenen: Inloggen Snappet -> rekenen -> lessen - > er staat een nieuwe les bovenaan, daar staat bij 'nieuw'  (in het groen). Deze mag uw zoon of doch ... Lees verder >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.