Welkom in groep 8

In groep 8 zitten 19 leerlingen en we gaan dit jaar hard aan de slag met taal, spelling en rekenen en uiteraard begrijpend lezen. Uiteraard mogen vakken als gym, crea, wereldoriëntatie en muziek ook niet ontbreken.

Alles met als doel om de kinderen oveel mogelijk "klaar te stomen" voor het voortgezet onderwijs (VO). Daarbij gaat het niet alleen om deze vakken, maar gaan we ook werken aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen, huiswerk plannen, etc.

Daarnaast staan er nog veel andere dingen te gebeuren.
Zo gaan we VO scholen bezoeken en in april maken we de eindtoets. Uiteraard gaan we op kamp en we gaan het jaar mooi afsluiten met een spetterende eindmusical (mits dit kan gezien de huidige tijd). Daar heb ik nu al zin in!

Ps: Hieronder staan nog allerlei handige tips en sites voor als je wilt oefenen.
Ps 2: Het huiswerk staat ook hieronder. Super handig voor als je het even niet meer weet!

Thuiswerk:

Regulier aanbod per dag:
1. Lezen 15 minuten lezen;
2. Rekenen Snappet -les die klaar staat + evt. werkpakket op Snappet*
3. Spelling: Snappet -les die klaar staat + evt. werkpakket op Snappet*
4. Taal: Snappet -les die klaar staat + evt. werkpakket op Snappet *
5. Begrijpend lezen: studievaardigheden Snappet
* Om welke les of lessen het gaan is terug te lezen in de weekmail, anders is het de eerstvolgende les die klaar staat. Werkpakket kan altijd.

Alternatieve suggesties die naast het hierboven beschreven aanbod nog extra gedaan kunnen worden:
1. Rekenen: maak zelfeen werkblad via de volgende link: https://www.redactiesommen.nl/index.html;
2. Stelopdracht (taal, schrijven, spelling): kies een opdracht uit de bijlage;
3. Speel een gezelschapsspel;
4. Kijk bijvoorbeeld een Klokhuis aflevering via ;
5. Leer het complimentenlied zingen via ;
6. Werkboekjes voor de zaakvakken kunnen worden opgehaald op school.

Als het niet lukt met inloggen kunt u mij altijd een mail sturen. Ik probeer deze dan z.s.m. te beantwoorden.

Huiswerk:

• Vrijdag 13 november: Kadootjes van max 5 euro voor op je lootje verzinnen.
  • Maandag 30 november: Aardrijkskunde toets h2
  • Woensdag 2 december: Topo toets h2
  • Donderdag 3 december: Surprise + gedicht inleveren op school

• Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe het kolomsgewijs rekenen werkt, maar ook wat het onderdeel "getalbegrip" inhoud. Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!).
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je cijferend moet optellen.
  • Wil je het klokkijken oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu

Woordenschat:

• Bekijk deze site om tips te krijgen hoe je thuis met woordenschat aan de slag kan.

Spelling:

• Bekijk deze site om werkwoordspelling te oefenen.

Naar de middelbare school: