Welkom in groep 8

In groep 8 zitten 19 leerlingen en we gaan dit jaar hard aan de slag met taal, spelling en rekenen en uiteraard begrijpend lezen. Uiteraard mogen vakken als gym, crea, wereldoriëntatie en muziek ook niet ontbreken.

Alles met als doel om de kinderen oveel mogelijk "klaar te stomen" voor het voortgezet onderwijs (VO). Daarbij gaat het niet alleen om deze vakken, maar gaan we ook werken aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen, huiswerk plannen, etc.

Daarnaast staan er nog veel andere dingen te gebeuren.
Zo gaan we VO scholen bezoeken en in april maken we de eindtoets. Uiteraard gaan we op kamp en we gaan het jaar mooi afsluiten met een spetterende eindmusical (mits dit kan gezien de huidige tijd). Daar heb ik nu al zin in!

Ps: Hieronder staan nog allerlei handige tips en sites voor als je wilt oefenen.

Huiswerk:

• 12 mei: theorie verkeersexamen

• 14 mei: scene 0, 1 en 2 moeten uit het hoofd geleerd zijn

• 19 mei: herkansing theorie verkeersexamen

• 21 mei: scene 3 en 4 moeten uit het hoofd geleerd zijn

• 26 mei: praktisch verkeersexamen (let op: de kinderen moeten die dag op school komen op een fiets waarmee ze veilig het examen kunnen fietsen!)

• 28 mei: scene 5 en 6 moeten uit het hoofd geleerd zijn

• 4 juni: scene 7 en 8 moeten uit het hoofd geleerd zijn

• 9-11 juni: kamp

• Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe het kolomsgewijs rekenen werkt, maar ook wat het onderdeel "getalbegrip" inhoud. Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!).
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je cijferend moet optellen.
  • Wil je het klokkijken oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu

Woordenschat:

• Bekijk deze site om tips te krijgen hoe je thuis met woordenschat aan de slag kan.

Spelling:

• Bekijk deze site om werkwoordspelling te oefenen.

Naar de middelbare school: