In de Plusklas werken de kinderen aan opdrachten die aansluiten op hun belevingswereld, die actueel zijn en/of opdrachten die ze graag zelf willen leren/maken. De opdrachten zullen genoeg uitdaging bieden en dus iets vragen van hun creativiteit en hogere orde van denken. We proberen de opdrachten zo gevarieerd mogelijk aan te bieden. Zo zijn we begin van dit schooljaar begonnen met het leren van gebarentaal (Wie kent Irma niet?). De volgende opdracht was zelf een nieuw spel ontwerpen. Het spel moest aan bepaalde voorwaarden voldoen, zelf gemaakt worden en spelregels bevatten (evt. ook nog in andere talen). Hierna zouden we ze ook nog gaan uitproberen, maar helaas gooide Corona roet in het eten. De opdracht waar de kinderen nu mee bezig zijn, is bedacht naar aanleiding van de vorstperiode. Omdat we helaas niet bijeen mogen komen met kinderen uit verschillende groepen, is dit een opdracht die ze meer zelfstandig vanuit hun eigen groep kunnen uitvoeren. Ze werken namelijk in een werkboekje met Hogere Orde Denkopdrachten over de Elfstedentocht. Wanneer dit afgerond is, gaan ze met de informatie uit dit werkboekje een presentatie houden in hun eigen groep. Wellicht is het ook nog leuk om te kijken of we met elkaar digitaal kunnen communiceren/gebaren met geluid uit en met beeld aan!