Van instructie begeleid naar zelfstandig toepassen

Vanuit deze fase of na extra uitleg oefenen we de stof samen de leerlingen in. We vinden het belangrijk om na te gaan of zij écht begrepen hebben wat we met elkaar aan het leren zijn. Wanneer we hier goed zicht op hebben en dit de leerlingen lukt, krijgen zij de tijd en ruimte om de transfer te maken naar de stof zelfstandig verwerken. Dit hoeft niet natuurlijk niet te betekenen dat zij dit alleen hoeven te doen. Immers, ook van samenwerken kun je een hoop leren!